Opšti uslovi pružanja usluga

Prodaja robe putem naše online prodavnice mikikibagz.com/ obavlja se u okviru registrovane delatnosti Radionice za izradu putnihi ručnih torbi Mikiki Bagz, matični broj 64966103.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Slike ne moraju biti 100% identične proizvodima. Svi prikazani artikli su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.

Politika isporuke

Trenutak prihvatanja porudžbine
Nakon poručivanja proizvoda koji je odmah dostupan, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine.. Porudžbina je prihvaćena od strane Mikiki Bagz tek nakon što Vam pošaljemo potvrdu o prihvatanju iste.
Rok isporuke
Period isporuke porudžbine za proizvode koji su odmah dostupni je 5 radnih dana. Porudžbine za proizvode koji su odmah dostupni poslate petkom i vikendom biće dostavljene roku od 5 radnih dana računajući od ponedeljka naredne nedelje.
Period isporuke porudžbine za proizvode koji se moraju iznova napraviti je minimum 10 dana, a precizan datum ćete dobiti u trenutku poručivanja.

Cena isporuke
Naručenu robu Vam šaljemo kurirskom službom Post Express (usluga “Danas za sutra”). Cena isporuke je 250 dinara (bez dodanih troškova otkupa prema važećem cenovniku Post Express službe), ukoliko je proizvod plaćen karticom na sajtu, ovo je preporučeni jeftiniji način dostave. Dok za plaćanje u gotovini kuriru konačna cena zavisi od vrednosti otkupne pošiljke i težine pošiljke, prema važećem cenovniku Post Express službe. U slučaju zamene robe, troškove vraćanja robe snosi kupac.

Procedura isporuke
Pošiljka stiže na adresu u periodu od 9 do 19 sati. Potrebno je da u tom periodu na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, pozvaće vas na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice. Ukoliko ne budete u prilici da preuzmete pošiljku, kurir će ostaviti obaveštenje o prispeću pošilje, a pošiljku možete preuzetu u najbližoj pošti u roku od 5 radnih dana od dana prijema obaveštenja.
Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je vizuelno pregledati paket i uveriti se da ne postoje vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transpornta kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, imate prava da odbijete prijem pošiljke i odmah nas obavestite putem jednog od kanala komunikacije:
m.me/MikikiBagz
fb.com/MikikiBagz
instagram.com/MikikiBagz
miladin@mikikibagz.com
011/42-32-825
Ukoliko je pošiljka na izgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite adresnicu.

Politika plaćanja

Načini plaćanja
Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama Visa, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure d.o.o. i UniCredit Bank a.d. Beograd i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gatewaya, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.
Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će odmah biti naplaćen sa Vaše kartice.
U pojedinim situacijama, Mikiki Bagz će rezervisati iznos porudžbine na vašoj kartici (računu) i taj iznos Vam neće biti raspoloživ za drugu namenu. U tom slučaju, transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje u vezi s njima.
Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.
Zaštita podataka prilikom plaćanja karticama
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica UniCredit Bank a.d. Beograd. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.
3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce: AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.
PCI DSS Standardi: AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Registracija metoda plaćanja
Kada se podaci o kartici kupca, na njegov zahtev ili odlukom trgovca tokenizuju (pothranjuju na sertifikovan način za kasnije korišćenje), ti podaci se čuvaju na AllSecure PCI-DSS level 1 sertifikovanim serverima. Tako tokenizovani kartični podaci se prenose na potpuno bezbedan i sertifikovan način. Trgovac ni u jednom trenutku nema pristup podacima o broju kartice i drugim osetljivim podacima, već dobija referentni broj (token) koji samo on može koristiti u skladu sa uslovima ugovorenim sa kupcem. Kupac ima mogućnost deregistracije prethodno registrovane kartice, kao i promene detalja ranije tokenizovane kartice.
Povraćaj sredstava
U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste Visa, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Politika reklamacije

Postupak reklamacije
Proizvodi koji se prodaju putem naše internet prodavnice su praćeni svom zakonski neophodnom dokumentacijom. Ukoliko se pojavi potreba da reklamirate određeni artikal na kvalitet mi ćemo ispuniti sve zakonski definisane obaveze za prodavca, na isti način kao da ste robu kupili u klasičnoj prodavnici.
Reklamacioni postupak se pokreće na zahtev kupca, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju na kvalitet proizvoda .
Ukoliko želite da započnete proces reklamacije i kako bismo Vam poslali ovaj Zahtev, potrebno je da nam se obratite putem jednog od kanala komunikacije:
m.me/MikikiBagz
fb.com/MikikiBagz
instagram.com/MikikiBagz
miladin@mikikibagz.com
011/42-32-825
Mikiki Bagz ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca, proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na Vaše postupke prilikom kupovine na web sajtu. Ukoliko imate nepravilnosti u radu prilikom kupovine proizvoda na web sajtu ili niste dobili kupljeni proizvod, molimo Vas da nas kontaktirate i mi ćemo se potruditi da otklonimo nepravilnosti kako biste dobili kupljeni proizvod.
Ako je neki proizvod koji ste kupili defektan ili ne funkcioniše pravilno iz bilo kog razloga, molimo Vas da nas kontaktirate kako biste se upoznali sa detaljima garancije i postupkom reklamacije.
Pravo na povraćaj novca ili zamenu robe
U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod vraćen neoštećen i bez vidljivih tragova korišćenja.
Pravo na odustajanje od ugovora, prava i obaveze kupca i prodavca
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i bez vidljivih tragova korišćenja. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun. Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod neoštećen i bez vidljivih tragova korišćenja. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.
Troškovi vraćanja robe i novca
Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Uputstvo za kupovinu
Uputstvo za kupovinu na websajtu – postupak kupovine
Prozivodi nastali u radionici Mikiki Bagz i prikazani na sajtu https://mikikibagz.com/ su informativnog karaktera; mnogi od njih su rađeni po specificnčnim instrukcijama i željama te ih nije moguće ponoviti.
Politika Mikiki Bagz jeste aktivno učeće potrošača u procesu stvaranja proizvoda, tako da postoji mogućnost biranja koža, nijansi, prilagođavanje dimenzija. Ovo je interaktivan proces koji zahteva neprekidnu razmenu informacija putem jednog od kanala komunikacije:
m.me/MikikiBagz
fb.com/MikikiBagz
instagram.com/MikikiBagz
miladin@mikikibagz.com
011/42-32-825
Rok izrade i isporuke se ugovara pojedinačno, čim zajednički odredimo sve detalje u vezi sa proizvodom koji poručujete.
Mikiki Bagz vrši naplatu a) pouzećem – plaćanje po preuzimanju gotovinom ili B) online plaćanje karticom.
Ukoliko izaberete plaćanje karticom, pokrenućemo proces naplate putem usluge „Pay by Link“ (plaćanje putem linka). Mikiki Bagz za Vas generiše link koji Vas šalje direktno na stranicu na kojoj možete videti relevantne detalje porudžbine i bezbedno izvršiti plaćanje. Nakon što od nas dobijete link, dovoljno je da na link kliknete i otvorićete stranicu koja će prikazati detalje o proizvodu koji se plaća, kao i ostale potrebne detalje porudžbine. Takođe, nakon prihvatanja uslova plaćanja, na istoj stranici će biti prikazana bezbedna forma za unos podataka o platnoj kartici.
Prilikom plaćanja, u za to određena polja unesite sledeće podatke: broj kartice, ime vlasnika kartice, datum isteka kartice i CVV broj kartice (verifikacioni broj kartice koji obično stoji na poleđini kartice). Eventualno će biti potrebno da unesete tip kartice.
Po uspešnom plaćanju, biće prikazani podaci o uspešnoj transakciji, a email sa podacima o transakciji se šalje na email adresu koju ste ranije naveli. Potvrdu možete odštampati ili jednostavno zabeležiti podatke o transakciji – informacije o statusu transakcije (da li je transakcija uspela ili ne), ID broj porudžbine (ID broj svake porudžbenice je jedinstven), iznos koji ste platili i valutu u kojoj je transakcija obavljena, zadnje 4 cifre kartice sa kojom ste izvršili plaćanje i tip kartice, autorizacioni kod banke (broj jedinstven za svaku uspešnu kartičnu transakciju), i datum i vreme kada je transakcija izvršena.
Ovim korakom se završava proces online kupovine.
Ukoliko u toku procesa naručivanja budete imali bilo kakav problem, možete nam se obratiti putem jednog od kanala komunikacije:
m.me/MikikiBagz
fb.com/MikikiBagz
instagram.com/MikikiBagz
miladin@mikikibagz.com
011/42-32-825